Nieuwste boek
NIEUWSTE BOEK Kinderen v/h Kattenpleintje De Bende van de Korenwolf Meester Jaap Schoolverhalen Boeken over vroeger en nu Voorlezen en zelf lezen Sprookjes 12+ Boeken Voor volwassenen Luisterboeken Dyslexie vriendelijk
Over het ontstaan van dit boek: Jacques groeide op in een hotel.  In de zomer hadden zijn ouders het druk en een paar jaar achter elkaar werden hij en zijn broer enkele weken ondergebracht in ‘kinderpension’. Hij kwam er veel later achter dat het eigenlijk een tehuis was voor kinderen die onder toezicht stonden van de kinderbescherming. In de zomer waren er altijd wel een paar meisjes en jongens die zelf op vakantie gingen en konden er ook ‘gewone’ kinderen er terecht. Zo haalde de directrice wat extra geld binnen. Overigens heeft Jacques er vooral goede (en soms ook wel heftige) herinneringen aan. De vakanties in het ‘kinderpension’ bleven hem intrigeren en nu - jaren later - heeft hij zich verdiept in de jeugdzorg van vandaag. Hij praatte met groepsleiders, kinderen en bezocht een aantal huizen. Een bijzondere wereld die door de huidige bezuinigingen in de jeugdzorg zwaar onder druk staat.
Een integere jeugdroman over een gevoelig levensthema De 12-jarige Stijn en zijn opa zijn twee handen op een buik. Binnenkort gaan ze samen een driedaagse fietstocht maken. Dan krijgt opa te horen dat hij een ernstige ziekte heeft. Iedereen is verdrietig, maar opa wil de tijd die hij nog heeft, léven en genieten. Hij vertrouwt zijn kleinzoon nog wel iets toe: 'Stijn, ik ga niet zitten wachten tot ik langzaam in elkaar stort van ellende.' Ik schrok en stamelde: 'Maar opa...' 'Niks, "maar opa". Misschien ga ik vanzelf dood, maar als het niet anders kan, wil ik euthanasie. Weet je wat dat is?' 'Ja, dat je een prik krijgt en dat je dan... dan...' Ik kon het niet zeggen. En ondanks de protesten van de familie gaat de fietstocht van Stijn en opa gewoon door. Tijdens hun tocht kletsen ze heel wat af en komt Stijn achter een verdrietig geheim van zijn opa. Maar ze hebben ook veel plezier met elkaar, want ze delen hetzelfde gevoel voor humor. Wanneer uiteindelijk het afscheid komt, valt het voor Stijn en zijn opa minder zwaar dan ze dachten.
NIEUWSTE BOEK